Over mij


Welkom op mijn blog Stipjes en datjes. Ik ben Jessie, 32 jaar en moeder van twee zoons (2011 en 2013). Na ongeveer 4 jaar thuisblijfmoeder te zijn geweest, werk ik nu bijna 1,5 jaar weer als invalleerkracht in het basisonderwijs.

Als kind was ik altijd al creatief bezig met tekenen, knutselen, sieraden maken en schilderen. Na het VWO deed ik de opleiding ‘Kunsten, Cultuur & Media’ in Groningen en daarna de verkorte opleiding TOP Pabo tot leerkracht in het basisonderwijs.

Ik naai nu ongeveer 5 jaar. Toen ik zwanger was van mijn oudste ben ik begonnen met het naaien van lakentjes, kussens, boxkleden en andere decoraties voor de babykamer. Later volgde ik een naaicursus en begon ik kleding te naaien. Eerst vooral voor de kinderen en daarna ook voor mijzelf en af en toe voor mijn vriend.


Naaien begon als hobby, maar inmiddels is het mijn streven om zoveel mogelijk kleding zelf te maken en weinig tot geen kleding te kopen. Na het zien van de documentaire ‘The true cost’ (over de slechte werkomstandigheden in de kledingindustrie), wilde ik proberen om veel zelf te maken. Dit lukt uiteraard niet altijd en ik kan ook nog niet alles zelf maken. Maar ik leer en probeer steeds meer. Ik heb wel een naaicursus gevolgd, maar het meeste heb ik geleerd van de duidelijke naaipatronen van Zonen09SofilantjesCompagnieMLillesol und Pelle, etc.

Er zijn steeds meer pdf patronen te krijgen met duidelijke foto handleidingen. Hier kun je erg veel van leren! Verder leer ik ook van tutorials op blogs, Pinterest en YouTube. 

De kinderen zijn helemaal aan gewend dat mama hun kleren naait en kiezen zelf ook wel eens stofjes uit. Ik hou van vrolijke tricotstofjes, dus mijn kinderen zijn meestal wel te herkennen aan hun vrolijke kleren.
Maar ik doe ook aan ‘recykleren’: oude kleren hergebruiken en er nieuwe kleren van maken. Zo wordt een overhemd van opa een korte broek voor de kleinzoon en een broek van papa een broek voor de zoon.
Mijn zelfgemaakte kleding en andere zelfgemaakte items zijn te zien op mijn blog Stipjes en datjes, mijn Facebook pagina https://www.facebook.com/stipjesendatjesblog/ en op Instagram #stipjesendatjes. Verder verkoop ik zelfgemaakte producten en muurstickers in mijn webwinkel.
Affiliate links:
Af en toe gebruik ik Affiliate links. Dit doe ik alleen als ik goede ervaring heb met een bepaald product. Als u op de link klikt en een aankoop doet, dan ontvang ik een klein percentage van de koop. Als ik een affiliate link plaats, dan staat dat onderaan het blogartikel vermeld. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten