dinsdag 7 augustus 2018

Streepjesjurk


In mijn vorige blog zagen jullie al een hele vrolijke zomerjurk. Met hetzelfde patroon maakte ik deze streepjesjurk. Door een heel andere stof te gebruiken, ziet het er toch weer anders uit. 

Als je met streepjes naait, dan wil je natuurlijk dat de streepjes mooi doorlopen van voor naar achteren. Tips hiervoor lees je in dit artikel. Het belangrijkste is dat je de stof goed strijkt en goed dubbel legt. En voordat je gaat stikken, moet je eerst heel precies spelden. 

En dan haal je het door de lockmachine heen. Oh wat gaat dat toch altijd lekker snel!En dan... hoera het loopt netjes door! Hier word ik altijd zo gelukkig van:). Het is een kwestie van goed spelden en voorzichtig naaien, maar het kan toch altijd iets verschuiven... Dus het blijft spannend. Deze Vallis jurk heb ik nog niet aan gehad. Ik heb vandaag de jurk van mijn vorige blog artikel aan. 


De achterkant is net wat lager dan de voorkant. Maar hoog genoeg om geen bh te kunnen zien.


De zoom maakte ik met de bernette b48 funlock coverlock. Hiervoor gebruikte ik de 4-draads steek. Je ziet dan 3 stiksels onder elkaar. 


Als je de zoom eerst precies op 2 of 2,5 cm vouwt en strijkt, ziet dat er vanbinnen zo netjes uit. 


De stof heeft kleine lusjes aan de binnenkant. Het is dikker dan tricot, volgens mij is het french terry. 

Patroon:  Vallis van Sofilantjes
Stof: Jan Sikkes

Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.
2 opmerkingen: