dinsdag 7 augustus 2018

En nog twee heerlijke zomerjurken

We bezochten het plaatsje Emmerich. Het plaatsje zelf was niet zo bijzonder, maar het wandelen langs de Rijn was wel leuk. 

Dit zijn de laatste twee Vallis jurken die ik blog, maar de eerste twee die ik maakte. Beide jurken nam ik vorige week mee op vakantie. Wat was (en is het nog steeds) warm! Dus twee mouwloze jurken waren erg fijn. 


 Ik moet duidelijk nog wat bruin worden... Maar het was zo heet, dus wij gingen vooral naar het binnenzwembad en bleven binnen op het heetst van de dag.Voor de hals en armsgaten koos ik een gemêleerde boordstof met één van de kleuren blauw uit de bloemenstof. De boordstof was te smal voor de hele halsopening, dus ik moest er (op de rug) een stukje tussen zetten). 

De hals, armsgaten en zoom stikte ik door met een smalle coversteek van de bernette funlock b48.


Hier de binnenkant van de stof. Goed afspelden op 2,5 (ik kies meestal 2,5 i.p.v. 2 cm zoom) centimeter, dan strijken en dan pas stikken met de coverlock. Als je precies de centimeteraanduiding op de coverlock volgt, dan ziet de binnenkant er zo netjes uit.


Hier had ik voor het doorstikken een witte onderdraad moeten kiezen.... Daar kwam ik pas later achter.
Je ziet op de foto hieronder dat de boordstof net te smal is, dus ik moest een stukje toevoegen. De naden heb ik op het achterpand gedaan.

Patroon: Vallis jurk van Sofilantjes
Stippenstof: deze stof kocht ik ooit als coupon bij Jan Sikkes.
Bloemenstof: Deze lag al lang in de kast, ik weet niet meer waar ik deze kocht.
Boordstof: Herbert Textiel


Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.

3 opmerkingen:

 1. Leuke zomerjurken en die naden dat zal niemand opvallen of storen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe jurken heb je gemaakt.Ik ben fan van de rug uitsnijding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie jurkjes!
  Vraagje: ben je tevreden over je Bernette funlock en is het moeilijk om te leren werken hiermee?
  Groetje van Diana

  BeantwoordenVerwijderen