dinsdag 7 augustus 2018

De nieuwe Vallis dress


Het is Sofilantjes weer gelukt: er is weer een nieuwe jurk voor volwassenen en kinderen: de Vallis jurk. Ik maakte de Vallis jurk voor mijzelf. En het is echt de ideale jurk met dit hete zomerweer. Meestal maak ik voor mijzelf overslagjurken, zoals hier, hier, hier en hier te zien is. Een overslag jurk heeft echter wel inkijk, dus ik heb er altijd een hemdje onder. Maar met dit warme plakweer, wil ik zo min mogelijk aan. Dus dan is de nieuwe jurk van Sofilantjes prettig.

De Vallis jurk heeft een lage rug. Maar deze lage rug is nog precies hoog genoeg, zodat je geen bh ziet.


Ik maakte in de afgelopen twee weken al vier Vallis jurken, en in de komende blogs laat ik die allemaal zien.

Bij Jan Sikkes kocht ik deze vrolijke tricot stof, het elastische biaisband (Oaki Doki) en bijpassend naaigaren. Ik had nog geen ervaring met elastisch biaisband, maar ik ben enthousiast en ga het vast vaker gebruiken. Ik koos voor het biaisband één van de kleuren die in de stof zit: een zalmroze kleur. Dat geeft net wat meer 'pit' aan de jurk.
Ik moet duidelijk vaker mouwloze jurken dragen, want mijn bovenarmen zijn nog wat wit :). 


De Vallis jurk heeft een halve cirkelrok, daar houd ik wel van. 


Voor het zomen met de coverlock gebruikte ik een tip van mijn collega BERNINA blogger, Stephanie. Zij liet in een blog zien dat zij met 3 verschillende kleuren stikte. Dat vond ik er erg leuk uitzien. En ik had ook helemaal geen lockgaren in de kleuren van mijn vrolijke jurk. Dus ik zocht drie kleuren gewoon naaigaren bij elkaar. Voor de onderdraad gebruikte ik wel gewoon wit lockgaren.En moet je de zoom eens zien, vrolijk toch?
De hals en armsgaten werkte ik af met elastisch biaisband van het merk Oaki Doki. Ik kocht het bij Jan Sikkes, maar ik zag dat het ook online te koop is. Ik heb gewoon langs de hals gemeten hoe lang het moest zijn. Ik heb het biaisband licht uitgerekt bij het meten, omdat je het er iets rekkend op stikt. 
Het stikken van dit band heb ik met de naaimachine gedaan. 


Ik ben erg blij met het resultaat! Ik vind het een hele vrolijke, zomerse jurk geworden. 


Hieronder zie je de achterkant van de jurk. De achterkant is lager dan de voorkant. 


Naaipatroon: Vallis jurk van Sofilantjes. 
Stof: gekocht bij Jan Sikkes
Biaisband: Oaki Doki rekbaar biaisband, gekocht bij Jan Sikkes, maar het is ook online te koop. 

Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.


2 opmerkingen:

  1. Dat is nou helemaal mijn type jurk! Al maak ik hem meestal met een shirt en halve cirkelrok aan. Het aanpassen kost vaak wel tijd... Misschien een reden om dit patroon aan te kopen :)

    BeantwoordenVerwijderen