woensdag 10 mei 2017

4 longsleeves


Afgelopen weekend logeerden wij bij vrienden en nam ik mijn naaimachine en lockmachine mee, samen met een stapel 'alvast geknipte kledingstukken'.
We hebben twee avonden genaaid, en ik naaide onder andere deze vier longsleeves voor mijn jongste zoon.
Verder naaide ik nog een jurk (welke nog gezoomd moet worden) en een bolero.


Voor de bovenste drie longsleeves gebruikte ik het patroon ADVTee van Sofilantjes en de onderste (met raglanmouwen) is de Billie van Zonen09 


Van deze haaienstof maakte ik al een keer een pyjama voor de oudste zoon, maar zo met donkere effen mouwen vind ik het ook wel kunnen om gewoon als shirt te dragen.


Ik werkte de shirts af met een naamlabeltje.
Deze Paw Patrol stof vinden de jongens helemaal geweldig, dus daar moest ik ook een shirt van maken. 
Dit bruine politie/boeven shirt is een Billie van Zonen09. Ik maakte de variant met raglan mouwen. De hals lijkt hier op de foto wat wijd (de shirts zijn nog niet gepast, dus ik weet niet hoe dit shirt valt).En de laatste is gemaakt van een stofje dat ik van MaMarieke kreeg bij de samennaaidag begin dit jaar. Ik kon er nog een voorpand en achterpand uit knippen. En van de restjes die nu nog over zijn, kan ik denk ik nog wel een boxershort voor één van de jongens maken.
De mouwen zijn een beetje roestbruin. Mijn jongste zoon koos deze kleur zelf uit, en ik vind het er erg mooi bij passen. Het is bijna dezelfde kleur als de wielen.Bij dit shirt naaide ik het naamlabel aan de mouw. Maar ik vind het toch mooier staan onderaan het shirt, zoals ik bij de andere shirts deed.


Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers.

5 opmerkingen:

 1. Dat zijn mooie shirts geworden! De raglanmouw vind ik wel heel mooi uitkomen met twee verschillende stofjes. Ik heb dat eigenlijk nog nooit zo gedaan bedenk ik me nu, maar ik vind het wel een goed idee om te onthouden. Dat geeft zo'n shirt toch wat meer pit. Toch ook maar weer eens wat gaan naaien voor mijn boys!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Bij raglan geeft dat wel een mooi contrast vind ik. En ik probeer met drukke stofjes ook iets 'effen' toe te voegen, anders vind ik het zo snel een pyjamashirt.

   Verwijderen
 2. Wat leuk te zien wat jij met mijn restje gedaan hebt! Tof shirt geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie shirts. Helemaal geen pyjama's hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig leuk bandwerk! Daar word je als kleine jongen toch instant vrolijk van, en als mama uiteraard ook! ;)

  BeantwoordenVerwijderen