dinsdag 24 januari 2017

Naaidag bij Mamarieke

Afgelopen zaterdag ben ik bij de samen naaidag bij Mamarieke geweest. Ik was er alleen nog niet aan toe gekomen om hierover te bloggen.

Van tevoren had ik alvast een hele stapel kledingstukken geknipt, zodat ik zaterdag lekker door kon naaien en niet hoefde te knippen.

Niet alles is af, maar ik heb aardig wat gemaakt.
Ik naaide:
-1 longsleeve van Hotwheelsstof
-1 pyjamashirt met haaien
-1pyjamashirt met Paw Patrol
-1 pyjamashirt met auto's
-1 pyjamabroek met auto's
-1 longsleeve met vogels
-1 longsleeve met een Lillestoff stofje (alleen de hals moet nog afgewerkt worden.

Voor alle longsleeves/shirts voor Koen gebruikte ik het patroon ADVTee van Sofilantjes

Allereerst twee foto's van onze naaiplek.
Deze eerste foto heeft Marieke gemaakt terwijl wij bezig waren.


Deze foto maakte ik wel zelf. Ik nam mijn naaimachine en mijn lockmachine mee.


Deze longsleeve heb ik voor Koen gemaakt. Maar Luuk wil er ook graag eentje. 
De Hotwheelsstof kocht ik bij Kleurenmix en de effen zwarte stof bij Herbert Textiel.


Dit haaienshirt wordt een pyjama. Een bijpassende broek moet ik nog maken. De haaien zijn donkerblauw, dus ik hoop er een bijpassende donkerblauwe tricot bij te vinden. 


Dit shirt van Paw Patrol is ook een pyjama, er komt nog een rode broek bij.


Dit shirt is voor mijzelf. Alleen de hals moet nog afgewerkt worden. Beide stoffen zijn van Lillestoff.


Deze longsleeve is ook voor mijzelf. Ik denk dat het een pyjamashirt wordt. Een bijpassende broek moet nog gemaakt worden. De stof komt van Herbert Textiel.


En deze pyjama maakte ik ook. De foto's zijn wat donker, maar Koen wilde de pyjama meteen aan toen ik 's avonds thuis kwam.
Het shirt is de ADVTee van Sofilantjes. De broek is de BA Pj's pants van A Sparkly Baby. Ik maakte de breedte van maat 4 jaar en de lengte van maat 6 jaar.
Ik had voorgesteld om een stoffenruil te doen. Ik had laatst namelijk mijn stoffen uitgemest. De lange rij stoffen op deze foto is van mij (het meeste kwam echter weer mee terug, dus gaat waarschijnlijk naar de kringloop).

 Zelf koos ik vier tricotstofjes. Sommige zijn restjes, dus nog even kijken wat ik ermee ga doen.

Het was een hele leuke dag. We hebben van 9.30 tot 16.30 uur genaaid. Het was wel een eind rijden voor mij, maar het was de moeite waard. Mamarieke heeft een heel mooi en ruim atelier. 
Bedankt Marieke!


Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. Ik link hiernaar omdat ik zelf enthousiast ben over het patroon.
Some of the links in the post above are "affiliate links". This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commision, I only recommend products or service I believe will add value to my readers. 

5 opmerkingen: