vrijdag 16 september 2016

5 Domi Sweat Pants


Ook ik ben begonnen met het naaien van de najaarsgarderobe. Beide jongens zijn deze zomer flink gegroeid, dus ze hebben nieuwe lange broeken nodig.

Ergens begin dit jaar naaide ik nog een stapel Cisse lange broeken voor Koen. Deze zijn inmiddels kapot/versleten/te kort. Dus ik moest maar gauw aan de slag.

Meestal werk ik voor de jongens in serie. Ik knip een stapel broeken of shirts of truien en naai deze in stapjes in elkaar. Dat werkt sneller dan steeds 1 broek in elkaar zetten en dan de volgende.
Ik koos voor de Domi Sweat Pants van Sofilantjes. Ik heb deze broeken al vaak genaaid, ze zitten mooi en comfortabel.

Voor Koen heb ik twee lange broeken gemaakt (maat 110) en voor Luuk drie (maat 98).
Aan-foto's heb ik nu niet, daar was het deze week veel te warm voor (en hopelijk hebben we deze broeken de komende weken nog niet nodig).

I've finally started with sewing for the fall. Both of my boys have grown a lot, so they need some new pants.
I've chosen the Domi Sweat Pants from Sofilantjes.  I've already made a lot of these pants, and I like them and they have a nice fit for my boys.

I've made 2 domi sweat pants for my oldest son Koen, and 3 pants for the youngest, Luuk.


Bij dit naaipatroon kun je kiezen voor ronde zakken of voor een gehoekte zak die je op de broek stikt. Ik heb al heel wat Domi's genaaid (ik denk al zeker 20) en tot nu toe allemaal met ronde zakken, want die vind ik het mooiste.

 I really like the round pockets. You can also make other pockets.

Ik heb helaas geen coverlock-machine, dus de siersteek bij de zakken is gestikt met mijn gewone naaimachine. Mijn naaimachine heeft maar 12 steken, maar gelukkig is er wel een siersteek bij die een beetje op een Coversteek lijkt.

I don't own a coverlock machine, so I've made those coverlock-like stitches with my regular sewing machine. Normaal houd ik erg van kleurtjes en maak ik veel kleurrijke kleding. Maar vorig jaar bleek dat dat toch niet zo handig was. Want hoe combineer je dat dan met elkaar? Een broek met een drukke stof samen met een kleurrijke trui, dat vond ik niet  mooi.
Dus ik heb besloten om de broeken redelijk neutraal te houden. Dan is het combineren met andere kleren wat makkelijker.

 I like colourfull fabrics. But now I've chosen to sew some grey and jeansblue pants. They will match better with the other clothes.

Deze twee Domi Sweat Pants met sterrenstof vind ik nog steeds erg leuk. Maar ook deze zomer bleek het weer lastig om daar shirts bij te vinden, zonder dat de jongens meteen een clown leken.
Sommige links in bovenstaande post zijn 'affiliate links'. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg als jij via die link het patroon koopt. 
Some of the links in the post above are 'affiliate links'. This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products I believe will add value to my readers. 

12 opmerkingen:

 1. Toffe broeken voor jouw zonen!Op naar de volgende exemplaren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gewerkt. Ze staan hier nog altijd op het to-dolijstje. Misschien dat het nieuwe schooljaar me er eindelijk toe aanzet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijke stapel broeken zeg! Mooi ook de neutrale kleuren, krijg er ook zin om deze eens te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stapel broeken! Dat is al een goede start voor de herfst/winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie stapel broeken! Dat is al een goede start voor de herfst/winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie broeken heb je gemaakt. Ik ga dit patroon eens onthouden.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige reeks! En die zakjes zijn prima doorstikt, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stapel! Zo'n ronde zak maakte ik nog nooit, maar dat wil toch zeker ook eens proberen, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt allemaal!!! Ik ben er ook erg blij mee (en de jongens ook)

  BeantwoordenVerwijderen