vrijdag 6 november 2015

De ADVTee van Sofilantjes


Vandaag is er een nieuw naaipatroon uit van Sofilantjes: de ADVTee, een t-shirt met lange of korte mouwen en met twee soorten halslijnen. Het patroon gaat van maat 80 tot en met maat 164.
Het patroon is nu extra voordelig voor twee dagen $5 (excl. EU tax).

Meer foto's en info in de release blogpost van Sofilantjes. 
More photo's and info on the release blogpost of Sofilantjes
Today Sofilantjes has released a new sewing pattern: the ADVTee, a slim fit shirt with two types of necklines in size 12 months to 14 years. With long sleeves or short sleeves. The pattern will be on sale for only  $5 (excl. EU tax) for two days only. 


Ik was één van de testers van dit patroon. In de testperiode heb ik vier shirts gemaakt, twee voor Koen in maat 5 en twee voor Luuk in maat 2.
I was one of the testers. I've made four shirts, two for Koen in size 5 and two for Luuk in size 2. 

Ik moest de variant met V-hals testen. En ik had eigenlijk nog nooit een echte V-hals gemaakt. Maar met behulp van de duidelijke instructies (met foto's) is het gelukt.
Ik was natuurlijk zo 'slim' om een gestreepte boordstof te gebruiken voor mijn eerste V-hals. Maar de streepjes lopen netjes door en hier ben ik dan ook erg tevreden over :).
I had to test the V-neck. I have never sewn a V-neck before. But it was easy with the help of the great instructions (with pictures!). I've used a striped ribbing for my first V-neck. I succeeded, the stripes are quite nice I think. 


Omdat het nu najaar is heb ik lange mouwen gebruikt, maar het patroon kan ook met korte mouwen gemaakt worden.
I've made shirts with long sleeves, but you can also use short sleeves. 

Op de foto's hieronder heeft Luuk ook een Sofilantjes broek aan, de Domi Sweat Pants.


Mijn zoontjes zijn nog niet zo van het poseren en staan niet graag stil. Dus de foto's zijn niet allemaal zo geweldig gelukt.
My sons don't like standing still for making pictures...

Deze met de Einstein stof en de donkere mouwen maakte ik als eerste en is voor Koen. Deze stof en de bijpassende gestreepte boordstof kocht ik bij Joyfits.
I've bought this fabric at Joyfits. Ik ben erg tevreden over de afwerking van de hals en de zomen. De tweelingnaald werkte goed mee.
I'm very satisfied about the seams with the twin needle. Deze met de lichtblauwe / mint mouwen is voor Luuk.


De grijze met vosjes en het oranje borstzakje is voor Luuk. De vosjestricot is van Swafing en kocht ik bij Kleurenmix.


Deze met campingstof vind ik ook erg geslaagd, dit komt ook door de blauwe mouwen in combinatie met de oranje hals (steekt mooi af).
De afwerking deed ik met twee kleuren. Pure luiheid... Ik had geen twee klosjes blauwe garen en geen twee klosjes oranje garen. Ik had geen zin om een spoeltje met garen te spoelen, zodat ik twee dezelfde garenklosjes had. Dus gebruikte ik een blauwe en een oranje garen met de tweelingnaald. Het resultaat is best leuk toch?'

I hemmed the sleeves and the bottom with two colours. I didn't have two bobbins orange or two bobbins blue. So I've used both orange and blue. I love the result :)

Deze stof kocht ik ook bij Kleurenmix.

En deze foto is gemaakt op school. Koen gaat sinds vorige maand naar de basisschool. Luuk wil alleen ook altijd zo graag blijven. Dus hij doet ook keurig iedere ochtend z'n jas uit en gaat spelen. Daarna moet ik een boos jongetje een jas aandoen om hem weer mee naar huis te nemen. Maar Luuk mag in januari (als hij 2,5 is) naar de peuterspeelzaal voor twee dagdelen in de week.


“Some of the links in the post above are “affiliate links.” This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I believe will add value to my readers.”

24 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke mannetjes zijn het zeg! En nu lees ik dat jouw jongste ongeveer dezelfde leeftijd heeft als mijn jongste, want die mag in januari ook naar de peuterklas (hier in België starten ze vanaf 2,5 op school).
  En ja, dan ook dat Einstein-stof hè! Het ligt hier, dankzij jou, ook te blinken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja super leuk stofje. De oudste noemt het nog steeds de 'uitzoekers stof' en de jongste kan net wat woorden zeggen en zegt: 'man'.
   Hier in Nederland beginnen ze met 4 in groep 1, daar zit m'n oudste net in. En de jongste gaat straks naar de peuterspeelzaal, maar dat is één ochtend en één middag in de week. Dat was altijd 5 uur, maar vanaf januari wordt dat 6 uur.

   Verwijderen
 2. Mooie shirtjes maakte je, en die stofjes zijn ook echt super. Leuk om te zien hoe de shirts toch allemaal helemaal verschillend zijn geworden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja er zijn echt heel veel verschillende dingen gemaakt. Ook qua stoffencombinaties. Ik zag volgens mij in de testgroep ook iemand met 2 verschillende mouwen. Dat is ook een idee om eens te proberen.

   Verwijderen
 3. Weer een hele stapel mooie shirts! Die professor stof had ik nog niet gezien voor ik hem bij jou zag en dat gebeurd niet vaak :) ik werk zelf ook vaak met een dubbel kleurig stiksel, uit luiheid begonnen, maar nu doe ik het ook voor de leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg Joyfits op facebook en toen ik die stof langs zag komen moest ik hem hebben. Dus zodra de nieuwe Zonen09 patronen er waren heb ik die stof mee besteld. :)
   Dat tweekleurig stiksel zag ik een keer bij Mamadammeke en dat was best leuk, dus nu ik een keer niet 2 klosjes had heb ik het ook gedaan.

   Verwijderen
 4. Oh, geweldig! Ze zijn allemaal om ter leukst!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Af en toe eens lui zijn bij het naaien geeft best een leuk resultaat ;) Toffe shirts heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eerste varianten van t nieuwe patroon waarvan ik toch lichtelijk overtuigd raak het patroon aan te schaffen, leuk! Vind die professorstof ook tof, helaas geen klein ventje om hem te verwerken, jij lekker 2, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke stofjes! Grappig dat die jongsten altijd zo hevig zijn om ook naar school te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat Einstein stofje is geweldig! En ik zag dat je lijntjes zo mooi doorlopen, chique hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het stofje ook heel mooi. En die lijntjes, ja dat was wel even goed opletten met knippen

   Verwijderen