zondag 18 oktober 2015

3 Lady skater dresses


Mijn eerste  Lady Skater dress van dit jaar (vorig jaar maakte ik er ook al een paar), bevalt erg goed en zit zo fijn. Dus ik maakte er nog drie!
Deze lady skater dress heeft ook lange mouwen, erg fijn met dit weer en je hoeft er niet per se een bijpassend vestje bij te hebben (tenzij het nog kouder wordt).
I like the  last lady skater dress very much, so I've made 3 more! This one has also long sleeves. 

Deze eerste is een dikke rekbare stof. Beetje wollig/harig, geen tricot. Ik kocht het laatst op de markt in Groningen.
Ik moet er echt aan denken dat ik voor dit patroon 2,5 meter stof koop, De rok is erg wijd, dus als je dan ook nog lange mouwen wilt hebben, heb je 2,5 meter nodig.

Van deze stof had ik maar 2 meter en de stof was vrij smal. Ik kon er dus alleen een jurk met korte mouwen uit knippen. En dan had ik niet echt restjes meer over die nog bruikbaar zijn.
Deze stof lag ook al een jaar in m'n kast en komt van de markt in Groningen.

I only had 2 metres of this fabric, so I couldn't make one with long sleeves. I have to buy 2,5 metres for long sleeve dresses. Deze derde kon ook alleen met korte mouwen (2 meter stof gekocht). Deze stof kocht ik laatst bij Jan Sikkes en is een beetje retro.
I liked this 'retro fabric'. I've bought it at Jan Sikkes. 

Dit groene vestje had ik nog in m'n kast liggen, de kleur is net iets anders dan de donkerste kleur in de stof. En de zwarte legging kan er ook niet bij, maar ik heb even alle drie de jurkjes achter elkaar aangetrokken voor de foto's :).
Ik heb dit weekend mijn kledingkast uitgemest. Er zijn wat zakken naar de kringloop gegaan. En het zomerspul is opgeborgen. Ik heb alleen nog wat van zulke vestjes die nog draagbaar zijn. En de jurken die ik aan het naaien ben.
Mijn spijkerbroek is te wijd geworden (na het kopen en wassen en dragen is hij wijder geworden). En m'n andere fijne broek heeft nu een gat op de knie.
Ik ga dus nog even door met het kleding naaien voor mijzelf. Ik hoop ook broeken te kunnen naaien (tot nu toe waren die nog niet zo'n succes). Mocht dat niet lukken dan mag ik van mezelf wel een paar broeken kopen hoor. Maar ik probeer eerst zelf mijn kast aan te vullen...
 It doesn't match with the black leggings, but it was only for the picture. I am wearing the first dress today, and the other two I only put on for the pictures.
This weekend I cleaned out my wardrobe. Almost everything went to the second hand shop. I only have some dresses and vests and hoodies. My throusers are too wide, to tight or damaged. So I have to sew some throusers too. I don't know if I can do that. So I wear dresses now :)
If I really can't sew throusers/pants for myself I'm allowed to buy some. But I want to try it first. 


Hier zie je hoe wijd de rok is van de lady skater dress. En daarom kruipt er ook zoveel stof in deze jurk.
This is why I need 2,5 metres of fabric for dresses with long sleeves. The skirt is very wide. 


De jurk die ik eerder deze week liet zien maakte ik bijna helemaal met de lockmachine, alleen de zoom naaide ik op de naaimachine. Bij deze drie jurken heb ik ook de halsboord en mouwboorden doorgestikt met de naaimachine.


En op deze foto zie je de stof wat beter. Het is een hele dunne tricotstof, dus eigenlijk niet heel geschikt met dit weer. Maar de print vond ik meer voor het najaar dan voor de zomer.


En op deze foto zie je (een beetje) dat de eerste jurk in deze blogpost gemaakt is van een wollige/harige stof. Geen gladde tricot.En van het restje 'retro stof' maakte ik nog een onderbroek. (en van een ander restje nog een).

Ik heb hiervoor het onderbroek naaipatroon van Liel gebruikt. Alleen in België te koop. Ik heb een tijdje getwijfeld i.v.m. de verzendkosten. Maar ik dacht ik kan dan wel al m'n onderbroeken zelf naaien van restjes stof. En goede patronen zijn hun geld wel waard. En achteraf kreeg ik nog wat geld teruggestort, omdat de verzendkosten lager waren i.v.m. brievenbuspost. Dus dat was fijn! Ik heb al meer onderbroeken gemaakt van restjes om het patroon wat te testen. Want ja welke maat moet je hebben?
Je kunt met het patroon een hoge onderbroek en een lage onderbroek maken. Ik tekende een lijn precies daartussenin. (ja zelfs bij een onderbroekpatroon doe ik aanpassingen...)
Handig om zo je restjes stof op te kunnen maken. En ze zitten heerlijk! Voorheen kocht ik vaak een stapel goedkope onderbroeken, maar die zijn snel stuk en ik wil proberen zoveel mogelijk kleren zelf te maken.
En nu kan ik ze gewoon zelf maken van allemaal leuke stofjes. Sierelastiek en strikjes en dergelijke heb ik genoeg op voorraad, dus ik kan even vooruit.

I've made some underwear with the scraps of fabric. I've used the pattern from Liel. I've made some more underwear before, I like the pattern a lot. Now I can use my fabric scraps to sew underwear. 

9 opmerkingen:

 1. Toffe jurken en leuke bij passende onderbroeken is mee genomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) bijpassend is niet het doel he, dat ziet ja niemand ;).. Maar ik ben wel blij dat ik iets met de restjes kan. Ik heb geen dochtertje waar ik kleine rokjes voor kan naaien, dus de restjes van mij blijven altijd maar liggen. Nu kan ik ook de restjes opmaken. Scheelt weer wat ruimte in de stoffenkasten.

   Verwijderen
 2. Leuk, ben zelf ook druk bezig mijn tricotrestjes om te zetten in ondergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een productie! En die bijpassende onderbroeken maken het wel helemaal af hoor ;-)
  Ook hier het voornemen om van restjes ondergoed te maken, maar nog niet aan toegekomen... Ik heb het patroon van Jocole liggen, hoop dat ze lekker zitten, dat is toch wel essentieel! Die van jou zien er alvast leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zowel de jurken als de onderbroeken zien er goed uit. Een goed patroon is inderdaad zijn geld waard.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave jurken hoor, maar jeetje 2.5 meter is wel veel, dat heb ik van geen enkele stof,ik koop max 1.5 voor een jurk voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat ligt aan het patroon. Als ik een burda7828 maak heb ik veel minder stof nodig. Maar dit patroon heeft een vrij wijde rok. En de ene stof is breder dan de ander. Als ik de lady skater met lange mouwen wil maken heb ik meer dan 2 meter nodig. Dus ik laat het van de prijs van de stof afhangen of de mouwen kort of lang worden.

   Verwijderen
 6. Je jurken zijn stuk voor stuk heel mooi geworden, lijkt me een heerlijk model om te dragen!
  Goed idee om van de restjes onderbroeken te maken, ze zien er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer toffe jurken!! En oh zo praktische onderbroeken!

  BeantwoordenVerwijderen