zondag 5 juli 2015

Harley tops, Scarlet Short en nieuwe stofjes

Deze Harley tops (uit La Maison Victor) heb ik niet allemaal deze week gemaakt hoor! Eigenlijk geen een. Ze waren al eerder af, maar moesten nog gefotografeerd worden.
Veel van deze tricots lagen al meer dan een jaar in de kast. Ik heb er nu maar shirts van gemaakt. Ik vind alleen het grijze stofje met de roze, paarse en groene 'ballen' niet zo mooi.

I've made a few Harley Tops (La Maison Victor). 




 De stof van de laatste Harley Top is een paneelstof. M'n moeder kocht het op het Stoffenspektakel. Maar er bleek een gaatje in te zitten. Ik wist eerst ook niet wat ik er dan mee moest. Ik heb het gaatje dicht gestikt. Ik kon er niet omheen knippen, dus het zit ergens op het rugpand. Het shirt is één keer in de was geweest, met o.a. een spijkerbroek. Die spijkerbroek was nog niet eerder gewassen (wist ik niet), dus het shirt heeft nu een blauwe gloed i.p.v. een witte achtergrond... Jammer ...


De broek is een 'proefbroek'. Het is de Scarlet Short uit La Maison Victor. Een broek maken voor mijzelf vind ik heel lastig qua maten. De eerste broek die ik maakte durfde ik niet eens te bloggen. De tweede broek was een Sunny Pants (ook uit La Maison Victor). Die ga ik nog wel een keer maken, maar dan pas ik het patroon iets aan.
Nu dus een korte broek uit La Maison Victor. M'n taille zit op ongeveer maat 42 en de heupen richting maat 46. Ik heb maat 44 gemaakt. Maar de volgende 2 (ja ze zijn al geknipt, ga ik vanavond mee aan de slag) maak ik in maat 42.

Ik heb een dikke spijkerstof gebruikt. Een lap die ik laatst kocht bij de kringloop. Het ging toch om een testversie. Het was wat stug om te naaien.
Maar de broek zit op zich prima. Ik had het patroon 4 cm verlengd, want hij leek wat kort. Maar de 2 die ik nu geknipt heb, heb ik niet verlengd.


Wil jij ook een Scarlet Short maken? Er zijn wat punten waar je op moet letten:

- Knip patroondeel H en I zonder naadtoeslag
-Doe op bladzijde 13 eerst de stap bij de tweede tekening. Dus maak eerst de plooien in de voorpanden. Ga daarna pas de zak erin zetten. In het blad staat het precies andersom en dat is niet handig.
-Maak patroondeel F (tailleband linkervoorpand) een paar cm langer, die is te kort. Dit had ik gelukkig al gelezen op de Facebookgroep Creaties uit La Maison Victor.

Oh die Facebookgroep is sowieso wel een aanrader. Er worden veel foto's geplaatst van kledingstukken uit La Maison Victor, je ziet de kleren dus met veel verschillende stoffen. En je kunt er 'problemen' lezen. Fouten in patronen of gewoon lastige dingetjes, of bijvoorbeeld hoe de maten vallen. Ik lees nu altijd eerst op die pagina of ik belangrijke dingen tegenkom over een patroon, voordat ik het ga maken.





Ik had al een tijdje niet echt stoffen gekocht. Ik ben voorraad aan het 'wegwerken' . De broekjes, hemdjes en shirts die ik voor de jongens aan het maken ben, haal ik ook allemaal uit de voorraad. Of ik hergebruik broeken en shirts om weer nieuwe kleren van te maken (dat doe ik de laatste tijd best veel).

Maar nu heb ik toch wat nieuwe mooie tricots gekocht.

Deze drie kocht ik bij Kleurenmix:


Ik kreeg er een leuk bijpassend stukje lint bij.
De 'campingtricot' (die linkse) vond ik meteen erg leuk. Ik wil er twee kaptruien/hoodies van maken voor de jongens. Maar ik weet niet of dat nog voor onze kampeervakantie lukt... Er ligt nog zoveel geknipt klaar...


En ik kocht ook nog twee stoffen bij Sew Natural.


De linkerstof is een tricot van Zonen09. Ik heb al veel kleding gemaakt met de naaipatronen van Zonen09, maar nu zijn er ook wat stoffen (tricots en katoentjes) ontworpen door Zonen09.



Hier nog wat foto's van vandaag. Luuk is altijd bezig met kleine beestjes. Hij ziet mieren, pissebedden, slakken, lieveheersbeestjes,  wormen, etc. En die pakt hij ook gerust op en komt hij naar je toe brengen.

Pissebedden rollen zich helemaal op, dus het lijkt soms net alsof hij een klein besje geplukt heeft.


Het shirt met de autootjes maakte ik vorig jaar voor Koen. En nu past Luuk het.

Koen heeft ook een zelfgemaakt shirt aan. Deze heb ik gemaakt van een shirt van mij dat te kort was.




En dit is de beste foto die ik kon maken van Koen met z'n nieuwe broek aan. Eén van de Domi Sweat Pants die ik net gemaakt heb. Het shirt is ook vrij nieuw. Laatst heb ik allemaal restjes flexfolie gesneden. Het zijn allemaal voertuigen, dat vindt Koen altijd wel leuk.


En nu gauw aan de slag met Scarlet short 2 en 3!
Ik heb de naaimachine mee naar beneden genomen. Het was toch wel warm om op zolder te werken.

5 opmerkingen:

 1. Amai jij zet er vaart achter.Ik ben ook bezig met de Scarlet short,moet er de tailleband nog aan zetten maar ga eerst deel F opnieuw tekenen en knippen want ik vermoed dat die bij ook te kort is.Mooie stofjes gekocht.De Harley top heb ik ook gemaakt maar niet voor publiek toonbaar ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke stukjes weer en ik ben helemaal fan van dat auto shirt. Ik doe ook een poging om de stoffenvooraad wat in te dikken, tot nu toe gaat het nog niet echt hard vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een mooie stofjes. Zo leuke voor knullen. Maar ik moet me nog even bedwingen. Eerst ruimte in de kast. Maar ik houd in de gaten wat voor moois jij ervan gaat maken.

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig gerief zeg! Vooral je bloemetjestop vind ik erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen