vrijdag 1 mei 2015

June Dress en Sunny Pants uit La Maison Victor

De June Dress en de Sunny Pants, beide 'naaihits' van vorige zomer. Volgens mij is de zomereditie van La Maison Victor 2014 uitverkocht. In 'Blogland' kom ik regelmatig beide kledingstukken tegen. Met steeds weer andere stoffen.
Ik besloot er ook maar eens mee aan de slag te gaan.

Ik maakte deze week eerst de June Dress. De stof was een coupon van 6 euro van de markt in Groningen. Ik kocht het vorig jaar. Het is een stevige stretch katoen. Het patroon geeft aan dat je wel 2,5 meter stof nodig hebt. Maar mijn coupon was 1,90 meter. Ik heb twee stofvouwen gemaakt en kon zo alles makkelijk uitknippen. Als je de beleggen in een ander stofje knipt, kun je zelfs met nog minder stof toe.

Ik heb nog niet heel veel ervaring met het inzetten van ritsen. De ritsgulp begin ik inmiddels aardig te leren door alle broeken die ik voor Koen genaaid heb. Maar in deze jurk moest een blinde rits. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik heb ook geen speciale blinde rits voet voor mijn naaimachine, dus ik moest het met de gewone ritsvoet doen.

Ik heb de tutorial van MaMarieke gebruikt om de blinde rits erin te zetten. Verder zat de jurk redelijk snel in elkaar. Dat viel mij nog mee. Het lastigste was om het beleg goed te krijgen bij de armsgaten. Maar het staat gelukkig redelijk goed uitgelegd met plaatjes in La Maison Victor.

Een 'aan foto' volgt nog wel een keer met mooi weer. Hier alvast een voorproefje van de jurk op mijn paspop. Ik ga met mijn moeder nog een keer goed kijken naar de pasvorm, want ik heb het idee dat het boven mijn borsten wat wijd zit. Dus voordat ik mijn nieuwe stofje ga verknippen, moeten we eerst daar naar kijken.


De achterkant heeft een mooie V-vorm.

Gisteravond heb ik de Sunny Pants geknipt en ik heb hem net in elkaar gezet. Dat ging snel! En ik koos voor een paspelbandje langs de zakken, dus dat kostte ietsjes meer tijd. Ik las op allerlei blogs dat de Sunny Pants ruim valt en dat je best een maatje kleiner kunt nemen. Mijn taille is maat 42 maar mijn heupen maat 46. Ik koos voor maat 44. Bij m'n heupen zit dat goed, maar daarboven was het toch echt te wijd. Ik heb hem flink ingenomen.
Helaas had ik te weinig stof om de tailleband te kunnen maken. Dus koos ik maar voor boordstof. Het is immers een proefmodel. Ik wilde niet weer een stofje verpesten door een broek te laten mislukken, dus ik koos een stofje dat ik al een tijd in huis heb, maar nog geen bestemming voor had.

De boordstof haal ik er weer af. Het is te wijd en ik heb het wat te lang geknipt, zo lijkt het bijna een positiebroek (de boord komt behoorlijk hoog).

Ik las overal al dat het een lekkere 'chill broek' is. En hij zit inderdaad fijn! Normaal ben ik een beetje 'safe' met broeken: spijkerbroeken en andere broeken in een neutrale kleur. Dus dit is even wat anders. Ik heb al veel Sunny Pants gezien op internet, met allemaal leuke stofjes. Dus ik ga binnenkort ook maar eens op zoek naar stof voor deze broek. Want deze proefbroek zit heerlijk en het lijkt mij een ideale broek voor op vakantie en in de zomer.

Hier wat foto's die mijn vriend net maakte. Ze zijn net gemaakt, dus wat donker. Bij een volgend exemplaar wil ik de pijpen wat versmallen, het heeft zo nogal een hoog 'pyjama gehalte'. Ik vind dit exemplaar van Iene Miene erg mooi. Zij heeft de broek flink versmald. En dan is het pyjama gehalte weg en is het gewoon een mooie nette zomerbroek.


Mijn broek is nog te wijd, misschien ga ik deze ook nog wel versmallen.

Dat donkerblauwe is boordstof die ik voor de boord gebruikte, het past er niet echt bij. Misschien moet ik nog maar even op zoek naar een kleur dat er mooier bij past. De boord moet ook nog wat strakker en korter. Dus hij gaat er sowieso weer van af.
Het roze paspelbandje vind ik er leuk bij staan. Het is bijna dezelfde kleur roze als in de bloemetjes.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook al 2 in katoen gemaakt en eentje in tricot die ik aan doe om in te slapen ;-) Ben benieuwd naar je echte stofjes...De jurk heb ik nog niet gemaakt maar misschien toch eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De jurk is heel mooi!
  Ik heb ook twee sunny pants gemaakt, maar ik gebruik ze als pj-broek, ik voel me er toch te pyama-achtig in als ik ze aan heb :(
  Maar hey, leuke pj-broeken zijn ook tof :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig he die sunny pants? Bij de hele slanke dames vind ik hem wel erg mooi staan (vooral die ingenomen versie). Ik ga nog een mooier stofje proberen + een stuk smaller maken, dan eens zien wat het wordt. En mijn pyjama's zijn toch aan vervanging toe, dus ze zullen sowieso gebruikt worden.

   Verwijderen
 3. Wow die jurk is echt super mooi, die moet ik toch ook echt eens gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knappe jurk en goed dat je eerst een proefversie maakte van de sunny pants! Ik begin altijd gewoon maar in een goed stofje en dan zou 't echt verpest geweest zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig ...ben benieuwd om je in je jurkje te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jurk staat hier ook op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen