donderdag 23 april 2015

Cisse 4, 5 en 6


Cisse nummer 4, 5 en 6 :)
Eerder maakte ik al nummer 1, nummer 2 en nummer 3.
Nummer 1 was niet zo goed gelukt, ik vergat ergens wat naadwaarde bij de zakken en die zitten er niet goed in. Die broek wordt niet zo heel vaak gedragen.
Nummer 2 is flink gekrompen en wordt nu gedragen door Luuk.
Nummer 3 wordt wel veel gedragen. Die vind ik zelf ook erg mooi geworden, alleen de rits zat er niet goed in, maar ik had nog geen ervaring met ritsgulpen voordat ik begon aan het patroon Cisse van Zonen09.

Nu had ik genoeg tijd om te oefenen met 3 nieuwe Cisses. Dit keer in een maatje groter. Hij zit nog een beetje wijd, ondanks dat ik de 'Small' versie koos.


Cisse 4 maakte ik van een oude spijkerbroek. Ik weet niet van wie, want ik krijg wel vaker oude spijkerbroeken (waar ik erg blij mee ben!).


Ik heb bij alle drie de randen van de zakken afgewerkt met een rits in plaats van paspelband. Niet heel origineel meer, want ik deed het al vaker zo. Maar ik vind het zo'n leuk effect geven.

Een peuter laten poseren is vragen om moeilijkheden, dus ik gaf hem maar wat tuingereedschap. (drie verschillende broeken aan om foto's te maken is natuurlijk ook niet leuk voor een peuter).


Het hergebruiken van oude kleding is goedkoop, maar kost wel wat meer tijd, omdat je alle delen goed los moet tornen. Ik gebruik namelijk ook de heupband opnieuw.Cisse 5 is gemaakt van een nieuwe stof. Het is een stretch jeans stofje, vrij dun. Ik kocht het een keer op een Stoffenspektakel. Ik heb nog een restje dat waarschijnlijk net genoeg is voor een korte broek.
Omdat het zo'n stretchstof is, is een ritsgulp niet nodig, dus ik speelde dit keer 'vals' en koos voor een 'valse gulp'. Nog iets te wijd bovenaan, misschien een volgende keer toch de kleinere maat nemen en dan iets verlengen.


En Cisse nummer 6 maakte ik van een oude ribbroek van m'n vriend. Ik ben zelf niet zo'n fan van ribstof, maar alleen spijkerbroeken is ook zo saai.

Ik kon geen passende knoop vinden, deze zocht Koen uit, dus die heb ik er maar opgezet.


Let vooral niet op alle verschillende kleuren stiksels. Ik koos een lichtbruin dat bij alle drie de stoffen kleurde. Maar het was van een 'prutmerk', de draad knapte steeds. Dus gooide ik het in de prullenbak en pakte later een andere kleur.
Ik kocht een keer een doos met allemaal kleuren garen bij een webwinkel met fournituren. Het zou goede kwaliteit moeten zijn, nou niet dus! Meerdere kleuren knapten steeds en daar wordt het werk niet mooier van. Dus nu heb ik alle klosjes van dat 'merk' in de prullenbak gegooid.

Koen's kast is weer voorzien van 3 nieuwe broeken. Hij heeft nu 5 Cisses in z'n kast liggen. Cisse nummer 2 ligt nu in Luuks kast.
En dan kan het zomaar voorkomen dat ze allebei een Cisse aan hebben :)


8 opmerkingen:

 1. Je jongens kunnen er weer even tegen met die mooie broeken, het blijft een leuk patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat nogal een tempo, 3 Cisses! Leuk patroon hé, ik maakte er deze week voor het eerst eentje af, ook met een oud stofje, vergt inderdaad extra werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow drie cisses! Schoontjes zijn het en ik ben fan van de knoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er bandwerk van gemaakt.Mooi gedaan.Jammer van het garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw al 6 cisses gemaakt! Mooi! Wij zijn ook fan van het patroontje maar ik heb er nog geen 6 van gemaakt :-)
  Ik ben ook altijd heel blij met afgedankte jeansbroeken, niets zo goedkoop en leuk om daar een broek voor Wout van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen