maandag 23 maart 2015

Cisse 3 en onze nieuwe kapstok

Zo'n 7 weken geleden knipte ik al de patroondelen voor deze Cisse van Zonen09. Dat was tijdens de eerste keer dat ik bij de 'Freubelclub' was. Een broek van mijn vriend mocht ik gebruiken. Dat was dus even wat tornwerk. 
Gisteren ben ik begonnen met het in elkaar zetten van deze broek en vanavond heb ik het afgemaakt. Voor een jongen van 3,5 wilde ik graag een accentkleur bij deze stof. Ik koos (natuurlijk) voor aquablauw. Daarvoor gebruikte ik aquablauw paspelband voor aan de achterkant en een aquablauwe rits als 'paspelband' langs de zakken aan de voorkant. De voering van de zakken is ook aquablauw, maar dat zie je niet. De hele broek stikte ik ook met deze kleur in elkaar en voor het doorstikken gebruikte ik de kleur ook.
En omdat ik geen bruine lockgaren heb, heb ik alles met aquablauw gelockt. Zelfs het knoopsgatenelastiek is aquablauw :)

Hier een aantal foto's van het maakproces en het eindresultaat. Het 'model' ligt te slapen, dus nog geen mooie 'aanfoto's' helaas. Deze foto's zijn net met mijn mobiel gemaakt, dus ook wat donker.

Hier kun je de blauwe lockgaren zien


En hier het knoopsgatenelastiek. De letters zijn van de naam/het merk van de originele broek. Ik heb een broek van mijn vriend gebruikt. Zien jullie hoe mooi de stiksels doorlopen? Daar ben ik erg blij mee.


En toen was mijn spoeltje leeg, en de klos ook bijna... Maar het is gelukt.


Dit was er namelijk over toen ik klaar was....


Paspelband aan de achterkant


En een rits langs de zakken.In plaats van een knoop gebruikte ik een kamsnap in de juiste kleur. Zien jullie die rits 'piepen'? Dat is een beetje mijn ergernis aan deze broek. Dit is de derde Cisse die ik maak, en ook de derde keer dat ik een ritsgulp heb gemaakt. En het wordt iedere keer beter, maar het is nog lang niet perfect. Ik snap het nog steeds niet helemaal. Er zit steeds maar een hele smalle overslag in mijn 'Cisses', waardoor je de rits blijft zien. Hier moet ik nog op oefenen. 
Er staan nog meer Cisses op de plannig gelukkig. Koen is een beetje uit al zijn broeken gegroeid, dus moet nieuwe broeken hebben. Kan ik mooi oefenen.En dit was vandaag overdag. De jongens stonden beide bij dit grote raam te kijken hoe de cementwagen achteruit het straatje in reed. Wij wonen in een hofje en de toegangsweg loopt langs onze tuin. Het is alleen een erg smal straatje, dus voor vrachtwagens, vuilniswagens en andere grote voertuigen is het niet makkelijk, maar wel interessant voor de jongens. Koen werd er helemaal enthousiast van en Luuk bleef maar zwaaien.


Gisteravond heeft mijn vriend de kapstok van steigerhout afgemaakt. Er moet alleen nog een steigerbuis bovenlangs komen voor jassen aan een kleerhanger.
Ik heb vandaag het plankje onder de spiegel opgehangen, zodat ik wat foto's kon neerzetten (sommige heb ik voor de foto even omgedraaid, omdat daar een neefje op staat). Het wordt nu een echte hal, in plaats van een rommelopberghok.


Het kistje heb ik blauw geschilderd, dezelfde kleur als de lamp die ik eerder al liet zien.
Een ander kistje ben ik donkergrijs aan het schilderen, die komt er ook nog bij te staan.6 opmerkingen:

 1. Super netjes genaaid zeg! Hoe doe je het :)

  Fijn dat het huis ook vordert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel genaaid de afgelopen 2 jaar, dus veel geoefend. :)

   Verwijderen
 2. Helemaal met Multivroon eens, wow wat een strak naaiwerk, heel mooi geheel geworden!

  BeantwoordenVerwijderen