woensdag 5 november 2014

Courgette pannenkoekjes


Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 3 grote eetlepels havermout
  • 3 grote eetlepels speltmeel
  • 2 biologische eieren
  • snufje zout & peper
  • geraspte kaas
  • kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze:

  • Rasp de courgette met een fijne rasp. Doe de geraspte courgette in een vergiet en laat het uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel vocht eruit.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar. Is het nog te nat? Voeg dan wat extra havermout of (spelt)meel toe.
  • Bij mij is het beslag wel een beetje nat.
  • Schep kleine hoopjes in een pan en duw deze plat.
  • Doe het vuur niet te hoog, want dan worden ze te snel bruin. Als de bovenkant wat 'droog' begint te worden kun je de pannenkoekjes voorzichtig omdraaien.
Eet smakelijk!




5 opmerkingen:

  1. Ga op mijn winkelbriefje spelt en courgette zetten.Kan dat ook in andere olie gebakken worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soortgelijke pannenkoekjes zijn ook hier favoriet! Gewone pannenkoeken komen er niet in hihihi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak ook banaan havermout pannenkoeken, en ik heb ook wel eens wat met wortel gedaan en bloemkool

      Verwijderen