woensdag 14 mei 2014

Bandwerk

Nu de meeste swaps afgerond zijn, vond ik het tijd voor de zomergarderobe voor de jongens (en voor mijzelf, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen).

Ik heb de afgelopen 2 weken een paar patronen overgenomen en geknipt en vervolgens stofjes geknipt. Op die manier kon ik wat sneller werken.
Daarna zette ik alles in elkaar. Steeds eerst op de locker wat op de locker kon. Daarna op de naaimachine. Ik deed het steeds in serie, zodat ik niet steeds van naald en draad moest wisselen. Ik heb momenteel niet heel veel tijd (en energie) om te naaien, dus moet het maar even zo.

Ik wilde eigenlijk pas bloggen als ik complete setjes had. Dus shirts bij de broekjes en zo. Maar ik wil de kleren al gebruiken, dus nu maar even een tussendoorblog. Complete setjes laat ik wel zien als ze klaar zijn.

Ik maakte voor Luuk 2 broekjes uit de Ottobre (Summer Sea). Het zijn eigenlijk zomerbroekjes, een soort harembroekjes. Maar ik maakte de pijpen iets langer, zodat ze nu ook al kunnen. En ze zijn lekker wijd, dat is handig over de wasbare luiers. Fijne broekjes voor thuis of als pyjama.
Er moeten nog bijpassende shirts bij gemaakt worden.Ik maakte 3 shirts voor Koen. Allemaal net weer even anders. Het patroon komt ook uit de Ottobre.

Ik dacht dat ik geen oranje garen had, dus ik zette de boordjes er met de lockmachine aan. Ik had alleen geen naadwaarde bij de hals geknipt, omdat de boordjes er eigenlijk biaisbandgewijs op gezet moesten worden. Dus de hals is nu iets wijder.
Later zag ik wel oranje garen...

Ik had van deze vrolijke stof niet genoeg voor 2 shirts voor de jongens. Dus ik heb voor Koen 1 gemaakt met een effen groene achterkant en voor Luuk 1 met een effen blauwe achtergrond.


Appeltjes shirt voor Luuk. Hij sluit op de schouder met kamsnaps.


Nog een shirt voor Luuk.


Deze blogpost wordt dus nog vervolgd. Ik heb nog 1 half shirt liggen. En daarna moet ik weer knippen. Er ligt nog genoeg tricot voor zomershirts. Verder wil Koen nog een trui met een autobusje.  Deze trui wil hij het liefst iedere dag aan, dus ik heb gezegd dat ik nog wel zo'n trui met busje ga maken... Dat moet alleen nog steeds.

Verder ben ik tussendoor bezig met de webwinkel. De bankrekening is zo goed als geregeld (ik moet nog een pasje krijgen). En dan moet ik nog Ideal regelen. Ik ben nog aan het kijken welke 'provider' ik daarvoor ga kiezen.
Ik vind het nu het leukst om rokjes te maken. Dus ik heb wat nieuwe rokjes getekend en die gaan binnenkort getest worden :).

En ik wil nog zomerkleding voor mijzelf gaan maken. Ik las laatst op de blog van Emhatee dat ze een jaar geen kleding had gekocht en alleen kleding had gemaakt. Ik ben dat al vaker op blogs tegengekomen. Je moet dan eens goed kijken wat je in je kast hebt, want veel kleren liggen ongebruikt in de kast. Ik heb mij voorgenomen om dat de rest van het jaar te proberen. Ik wil mijn kast eens flink uitmesten. Wat draag ik nog? Wat mag weg/verkocht? En wat kan ik recykleren?
Ik heb al plannen om van allemaal spijkerbroeken een jas te maken, nu alleen nog tijd :)

4 opmerkingen:

  1. Je hebt evengoed veel gemaakt weer!
    Heb toevallig vorige week ook kleding uitgezocht wat niet gedragen word en waar nog wel iets anders van gemaakt kan worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Al goed gewerkt voor de zomer!
    Mooie shirts en toffe broekjes.

    BeantwoordenVerwijderen