zondag 15 december 2013

Hoodie en nog wat


Vorige maand won ik de give away bij Sandra Stoft. Ik kreeg deze autostof en een naaipatroon. De autostof heb ik toen meteen geknipt: de Heidi&Finn hoodie. Maar deze hoodie is helemaal gevoerd en ik had nog geen bijpassende voeringstof. Ik heb toen donkerbruine tricot besteld. Maar bij die winkel was een levertijd van 10 dagen, dus het duurde even voordat ik verder kon met deze hoodie. Maar nu is hij af!
Ik had ook nog geen bijpassende knopen gekocht, maar ik vond deze bruine knopen in mijn 'reserve-en gebruikt knopen'-bak. Er zitten dus wat slijtplekjes op, maar ach dat heeft ook wel weer wat.
Het is, net als de vorige hoodie, maat 6-12 maand. Luuk zal hem dus hopelijk binnenkort passen (hij is bijna 5 maanden).En weer een stapeltje wasbare billendoekjes gemaakt (lees: handdoeken verknipt en afgewerkt met de lockmachine). Dit had ik twee jaar eerder moeten ontdekken, dat had ons heel wat geld en moeite kunnen besparen. Het werkt echt stukken beter dan wegwerpdoekjes.


En nog een haak probeersel. Ik heb eerst met de festonsteek de rand van de rits gestikt. Daarna kon ik de lussen van de festonsteek gebruiken om aan te haken. Het etui is dus aan de rits gehaakt. Ik heb aan beide zijden van de rits een lap gehaakt en daarna de lappen aan elkaar vast gehaakt. De rand is daarom niet zo netjes geworden, maar het was ook maar een probeersel...

6 opmerkingen:

 1. Gave hoodie!
  Ik ga ook binnenkort een paar modellen bestellen bij Heidi & Finn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is die Hoodie mooi. Echt heel erg leuk. En die wasbare billendoekjes ga ik ook maken. Sem heeft zo vaak kapotte billetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, de hoodie is mooi! Stofje is heel mooi in combinatie met het bruin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik heb wel even moeten zoeken wat ik erbij vond passen. Ik heb ook nog aan grijs gedacht. En ik heb het online besteld, maar het bruin kleurde gelukkig goed.

   Verwijderen
 4. Heel leuk model! Leuk stofje ook! Misschien toch maar eens iets bij Heidi & Finn bestellen

  Oh ja, ik kom even meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :)
   Dit is mijn eerste Heidi&Finn patroon. Ik weet niet hoe de anderen zijn, maar dit patroon had een hele duidelijke beschrijving

   Verwijderen